Hoe vind ik een geschikte advocaat in Nederland

Hoe vind ik een goede advocaat?

Een goede advocaat moet niet alleen over genoeg kennis en ervaring beschikking om u te kunnen adviseren over uw juridische probleem, maar hij of zij moet bij voorkeur ook een persoonlijke klik met u hebben.

Tijdens een (telefonisch) kennismakingsgesprek, dat bij veel advocaten overigens kosteloos kan plaatsvinden is het raadzaam om de betreffende advocaat een aantal vragen te stellen zodat u zich een goed beeld kunt vormen over zijn of haar geschiktheid.

  • Hoe lang bent u al als advocaat werkzaam?
  • In welke rechtsgebieden bent u gespecialiseerd?
  • Hoeveel soortgelijke zaken behandeld u per jaar?
  • Bent u lid van een specialisatievereniging?
  • Hoe schat u mijn kansen globaal in?
  • Wat is uw uurtarief of honorarium?
  • Hoeveel uur verwacht u aan mijn dossier te moeten besteden?
  • Bestaat er een reële kans dat u uw kosten op de tegenpartij kunt verhalen?

U kunt via de advocatenzoekmachine bovenaan deze pagina een advocaat bij u in de buurt zoeken die gespecialiseerd is in het rechtsgebied (ontslag, echtscheiding etc.) waarbinnen uw juridische probleem valt. U kunt gerust met een of meerdere advocaten vrijblijvend contact opnemen om een indruk te krijgen van zijn of haar werkwijze.

Zijn alle advocaten even goed?

Nee. Net zoals in iedere andere beroepsgroep zijn er goede, hele goede, minder goede (en zelfs een paar slechte) advocaten.
De gemiddelde advocaat in Nederland is overigens een goede advocaat. De tevredenheid van (professionele en particuliere) klanten ligt op een redelijk peil, vooral bij degenen die daadwerkelijk met een advocaat te maken hebben gehad. De beroepsgroep doet veel aan verbetering van administratieve en van vakinhoudelijke kwaliteit (hoewel er nog steeds een hoop te doen is).
Iets anders is dat de ene advocaat beter zal zijn op het ene rechtsgebied en de andere advocaat beter zal zijn op het andere rechtsgebied. En voor klanten is dat niet altijd even gemakkelijk om te beoordelen. Daarom is deze website gemaakt.

Advocaat ondernemingsrecht Nijkerk

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *